Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketová buchta s kokosem a čokoládovou polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Cuketová buchta s kokosem a čokoládovou polevou - postup přípravy

Cuketová buchta s kokosem podle receptu od paní Anety Vagalové je vynikajícím nápadem, jak zpracovat přebytečnou úrodu cuket. Chutě cukety a kokosu se opravdu skvěle doplňují.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte mouku s cukrem, kypřicím práškem do pečiva a kokosem. Přidejte vejce, vanilkový cukr a také hrnek oleje.  

2. KROK

Cuketu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte ji do těsta a důkladně ji promíchejte spolu s ostatními surovinami.  

3. KROK

Formu na pečení (nebo plech s vysokým okrajem) vymažte máslem a vysypejte moukou. Dejte do ní těsto a rovnoměrně ho rozetřete.

4. KROK

Vložte formu do trouby předehřáté na 180 °C po dobu zhruba 35 minut. Po upečení nechte buchtu vychladnout a polijte ji čokoládovou polevou.  

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů