Snadné pečené odpalované bulky s parmazánem a mozzarellou - postup přípravy
Příjemné, křehké a nadýchané houstičky se sýrem jsou příjemným doplněním ranního vstávání a hodí se i jako svačina do školy či do práce. Jsou skvělé, rychlé, snadné a levné. Zkrátka mají všechno, co má správný recept na domácí pečení mít.
Ingredience
Na kamnech zahřejte kastrůlek a rozpusťte v něm kousek másla. Když je máslo úplně tekuté, na mírném ohni ho přiveďte k varu. Když začne bublat, přilijte k máslu hrnek vody a dochuťte mletým černým pepřem a trochou soli. Dobře promíchejte a znovu nechte přijít k varu. Jakmile se začne směs vařit, přidejte k ní hladkou mouku. Lžící míchejte tak dlouho, dokud nepřipravíte husté těsto, které se nebude lepit na stěny hrnce. Pak kastrůlek odstavte z kamen a do těsta jedno po druhém vmíchejte tři vajíčka, která pokaždé velmi dobře zapracujte do těsta. Nejlépe to půjde elektrickým šlehačem. V případě nouze to půjde i ručně a lžící. Bude to ale o dost pracnější.
Pod proudem vody umyjte zelenou petrželku, otřete ji papírovými utěrkami a zbavte ji tuhých stonků. Lístky pak rozkrájejte na jemné kousky, které vmíchejte do odpalovaného těsta. Na hrubém struhadle nastrouhejte sýr mozzarella, který rovněž smíchejte s těstem.
Lžící na zmrzlinu odebírejte z těsta malé kouličky a vyhazujte je na plech vyložený papírem na pečení. Nastrouhejte na jemném struhadle parmazán nebo jiný podobný tvrdý sýr a posypejte jím povrch každé budoucí bulky. Pekáč s houstičkami vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte je asi 25 minut, dokud se na pekáčku nenafouknou do dvojnásobné velikosti a na povrchu nezezlátnou.
Po dopečení houstičky vyndejte z trouby, nechte je mírně zchladnout a podávejte je třeba s bylinkovým máslem nebo s pomazánkou ze smetanového sýra a čerstvě nasekaných bylinek a česneku.