Snadný piškotový dort s ovocem - postup přípravy
Jednoduché moučníky jsou hitem. Jak z hlediska jednoduché přípravy, tak z hlediska variancí. A jelikož ovoce do mnoha dezertů neodmyslitelně patří, připravili jsme si pro vás moučník, který ho využije opravdu naplno.
Ingredience
Připravte si těsto. Jako první smíchejte minerální nebo jakoukoliv klasickou perlivou vodu společně s cukrem. Míchejte do té doby, než se cukr rozpustí. Poté rozpusťte také vanilkový cukr. Do vodního základu následně přidejte sůl, stejně jako citronovou kůru a nakonec olej. Vše důkladně promíchejte a do směsi dále nalijte rozpuštěné máslo.
Do připravené vody přidávejte mouku. Tu nejprve prosejte a poté ji smíchejte s práškem do pečiva. Přisypávejte ji postupně za stálého míchání směsi. Ta začne postupně houstnout. Míchat je možné těsto buď ručně, nebo pomocí kuchyňského mixéru, na kterém nastavte nižší otáčky. Takto postupujte do doby, až bude všechna mouka využita a těsto bude dokonale jednotné, bez hrudek.
Plech na moučník vyložte pečicím papírem. Ideální je ten o rozměrech zhruba 30 x 40 centimetrů. Na pečicí papír nalijte veškeré těsto. S plechem zahrkejte, aby se těsto dostal i do krajů a na výšku se vyrovnalo. Následně vezměte omyté a osušené bobulovité ovoce a začněte ho rovnoměrně sypat na vrstvu těsta. Lehce ho zatlačte níže, aby bylo jisté, že nebude jenom navrchu, ale bude po celém objemu moučníku.
Troubu rozehřejte na klasických 180 stupňů Celsia. Vložte do ní plech s moučníkem a pečte ho po dobu zhruba 40 minut. Zda je upečený zjistíte zapíchnutím párátka. Neměly by na něm zůstat žádné zbytky těsta. V tu chvíli můžete dezert vyjmout a nechat při pokojové teplotě chladnout. Nakrájejte na čtvercové díly, posypte je moučkovým cukrem a můžete servírovat.