Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sněhové řezy s ořechy a smetanovým krémem

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Sněhové řezy s ořechy a smetanovým krémem - postup přípravy

Až k vám přijdou na návštěvu vaši blízcí, překvapte je nadýchaným dezertem s originálním vzhledem. Luxusní sněhové řezy s ořechy si rychle zamilujete.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Sníh

Na posypání

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem, klasickým cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Přidejte vaječné žloutky, a jakmile se ingredience propojí, také mléko. 

2. KROK

Do směsi zapracujte mouku s kypřicím práškem do pečiva a těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte a mouku přidejte nadvakrát.

3. KROK

Korpus odložte bokem a připravte sníh vyšleháním vaječných bílků, do kterých postupně vešlehejte cukr. Sněhem pokryjte korpus, dezert posypte nasekanými ořechy a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 30–35 minut.

4. KROK

Poznámka: Aby dezert vypadal zajímavě, vytvořte na vrstvě sněhu ozdobný vzor pomocí lžíce. Inspirovat se můžete postupem níže ve videu.

5. KROK

Nakonec připravte krém vyšleháním smetany a zkaramelizovaného kondenzovaného mléka. Upečený korpus se sněhem vertikálně rozřízněte na dvě stejné části. První z nich potřete krémem, který zakryjte druhou částí korpusu. 

6. KROK

Krém rozetřete i po stranách sněhových řezů s ořechy, které vložte do lednice na 5–6 hodin. Poté je servírujte nakrájené na kousky. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů