Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špaldové palačinky se špenátem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Špaldové palačinky se špenátem - postup přípravy

Jen špenát, špaldová mouka a mléko. Tyto tři ingredience bohatě stačí na přípravu chutných a zdravých palačinek podle receptu od paní Zuzany Rajtrmanové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

K naplnění

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Špenátový protlak vložte do misky a zasypejte ho špaldovou moukou. Vyklepněte do směsi jedno vajíčko, přidejte půl lžičky soli a trochu mléka a vše zpracujte na homogenní těsto.

2. KROK

V pánvi rozehřejte rostlinný olej a vlijte na něj tenkou vrstvu špenátového těsta. Placku smažte po obou stranách dozlatova. Takto zpracujte i zbylé množství těsta.

3. KROK

Hotové palačinky natřete lučinou, posypejte lístky polníčku a poklaďte sušenými rajčaty, anebo si zvolte jakoukoliv jinou náplň, kterou máte rádi.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů