Srbské rizoto s mletým masem - postup přípravy
Mnoho lidí zná tento pokrm prostě jako domácí rizoto, které se ale kus od kusu liší použitými surovinami. Vyzkoušejte vymazlený recept, který zveřejnil Youtube kanál Recepty bez brepty a který je ten nejchutnější ze všech.
Ingredience
Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Cherry rajčátka rozkrájejte na čtvrtky. V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte na něm cibuli dorůžova. Přidejte mleté maso a dobře ho rozmělněte, aby se nespeklo do velkých kusů. Nechte ho zatáhnout a přidejte k němu čerstvě mletý pepř, asi půl čajové lžičky soli a lístky z jedné snítky tymiánu.
Do masové směsi dejte nasekaný česnek. Asi po minutě přidejte rajčatový protlak, který dobře rozmíchejte a zasmažte, aby ztratil kyselost. Poté přisypejte jednu menší lžíci sladké mleté papriky a znovu za stálého míchání nechte zapražit.
Obsah hrnce zalijte vývarem nebo vodou, přidejte nakládanou papriku, cherry rajčátka a 200 gramů syrové rýže. Vše důkladně promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte směs na mírném ohni probublávat 30 minut, dokud rýže nenabobtná a nezměkne. Podle potřeby v průběhu vaření přilijte trochu vody.
Když jsou rýže a maso měkké, přidejte do směsi rozmrazený hrášek a důkladně ho promíchejte. Hotové rizoto servírujte na talíři posypané jemně nastrouhaným sýrem, čerstvou petrželkou a doplněné o nakládanou zeleninu podle své chuti a fantazie.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty