Srdíčka na paprice se žampiony - postup přípravy
Tento pokrm uvítají všichni milovníci chutných, výživných a dietních pokrmů. Jelikož srdíčka obsahují minimum tuku, je těžké po nich přibrat. Připravte si jednoduchý oběd nebo večeři podle receptu paní Romany Važanské.
Ingredience
Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Omyjte a na nudličky nakrájejte také červenou papriku, z které jste odstranili semeník.
V hrnci rozpusťte máslo a 1 minutu na něm smažte nadrobno nakrájenou cibuli. Následně přidejte do hrnce srdíčka, která osolte, opepřete a smažte přibližně 3 minuty.
Po této době do hrnce vmíchejte žampiony s červenou paprikou a vše ochuťte mletou paprikou.
Poznámka: Po přidání mleté papriky smažte pokrm maximálně 30 vteřin, jinak by mohla paprika zhořknout.
Do hrnce vlijte vývar a srdíčka na paprice duste pod pokličkou 30 minut, do změknutí. Na závěr do směsi přilijte smetanu, ve které jste rozmíchali trochu hladké mouky a vařte ji minimálně dalších 10 minut.
Poznámka: Mouku je nutné provařit, aby byl pokrm lépe stravitelný.
Tip: Hotový pokrm podávejte s vařenou rýží, do které můžete vmíchat hrášek a ozdobit ji kousky petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.