Šťavnatá kuřecí křídla marinovaná v limonádě - postup přípravy
Pečená kuřecí křidélka jsou oblíbenou pochoutkou posledních let. Internet i kuchařky jsou plné různých receptů na skvělé marinády, která křidélkům dodají tu správnou šťavnatost, chuť a šmrnc. Jeden takový recept od šéfkuchaře jsme pro vás také sehnali. Je to zajímavý a netradiční recept, který voní Asií šmrnclou Spojenými státy americkými. Pojďte s námi vyzkoušet tuto zajímavou fúzi stylů a chutí.
Ingredience
Návod na přípravu:
Kuřecí křídla omyjte, dočistěte případné zbylé peří, osušte, oddělte z nich letky a rozdělte je na dvě části v kloubu. Křídla vložte do misky a zalijte je sójovou omáčkou a Coca Colou, ve které je marinujte asi čtvrt až půl hodiny.
Mezitím si očistěte zelenou cibulku, oloupejte zázvor a obojí nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi rozpalte trochu rostlinného oleje a vhoďte na ni plátky zázvoru a cibulky. Obojí společně orestujte, a když se rozvoní, přidejte k nim na pánev i marinovaná kuřecí křidélka.
Ztlumte plamen na nízkou teplotu a restujte křidélka po obou stranách dozlatova. Asi po osmi minutách restování křidélek přilijte do pánve také colu a přiveďte k varu. Poté, co směs přestane pěnit, přidejte také cukr, sůl a sójovou omáčku. Poté, co jste s chutí spokojeni, nechejte celou směs vařit dalších 15 minut.
Poté vylovte ze směsi cibuli a kousky zázvoru a vyhoďte je. Plamen zvyšte na střední úroveň a vařte dál, dokud šťáva nezhoustne a nepokryje celý povrch kuřecích křidélek.
Pak můžete maso odstavit a nechat lehce zchladnout. Podávejte čerstvé a přelité malým množstvím světlé sójové omáčky a posypané sezamovými semínky.
Poznámka: Zbytek šťávy z pánve není nutné při podávání přidávat na stůl, dostatek se jí uchytil na křídlech a víc jí není zapotřebí.
Dobrou chuť