Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnatá kuřecí stehna s křupavou kůžičkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Šťavnatá kuřecí stehna s křupavou kůžičkou - postup přípravy

Díky tomuto receptu můžete jednoduše připravit chutné maso s křupavou kůrčičkou jen ze 2 ingrediencí. Šťavnatá kuřecí stehna jsou hotová za pár minut.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vykostěná kuřecí stehna osušte papírovou utěrkou a ochuťte solí. Maso položte na rozpálenou pánev, zakryjte ho pečicím papírem a těžkou pánví, která ho zatíží. 

Tip: Místo pánve můžete maso zatížit mísou s vodou. 

2. KROK

Asi po 5 minutách maso obraťte, znovu ho zakryjte papírem s pánví a smažte ho dalších 5 minut. Poté ho znovu obraťte a smažte ještě 2 minuty. Maso naposledy obraťte a po minutě smažení ho z pánve vyjměte. 

3. KROK

Šťavnatá kuřecí stehna servírujte s rýží, brambory nebo jinou oblíbenou přílohou.

Poznámka: V tomto receptu byla použita pánev s nepřilnavým povrchem. Pokud takovou nemáte, pánev vymažte trochou oleje. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů