Šťavnatá kuřecí stehna s rajčaty, cibulí, koriandrem a petrželkou - postup přípravy
Máte v lednici čerstvá kuřecí stehna a nevíte, jak je pro svou rodinu připravit? Inspirujte se třeba tímto snadným receptem, díky kterému vykouzlíte lahodné jídlo. Všichni se budou oblizovat až za ušima!
Ingredience
Nejprve si ochuťte kuřecí stehna v míse solí, mletým černým pepřem, uzenou mletou paprikou, lisovanými stroužky česneku a zakápněte slunečnicovým olejem.
Vše dobře promíchejte. Dále si omyjte a pokrájejte na menší kousky rajčata a také si oloupejte cibuli. Tu nasekejte na středně velké kousky.
Pečení kuřecích stehen a kompletace pokrmu
Nyní si k ruce vezměte větší pánev a v ní rozpalte trochu oleje. Na něm pak opékejte z obou stran dozlatova kuřecí stehna. Po několika minutách přisypte k masu i pokrájenou cibuli, pokrájená rajčata a promíchejte.
Pokrm duste pod poklicí a také občas promíchejte vařečkou. Na závěr zasypte najemno nasekanou čerstvou petrželkou, čerstvým koriandrem a máte hotovo.
Servírování pečených kuřecích stehen s rajčaty, cibulí a bylinkami
Upečená kuřecí stehna s rajčatovou omáčkou, cibulí a bylinkami odstavte z plotny a ihned podávejte. Hodit se k pokrmu bude například kuskus, bulgur, těstoviny, rýže anebo třeba jen čerstvé pečivo typu bageta. Dopřát si maso můžete i s opečenými bramborami či s hranolky. Přejeme vám dobré chutnání.
Různé možnosti dochucení pokrmu
Kromě čerstvé petrželky a koriandru se bude do pokrmu hodit klidně i bazalka. Doplnit kuřecí maso pak můžete nejen o rajčata, ale také o kousky paprik. Milovníci pálivého jídla kromě jiného ocení v omáčce i menší kus chilli papričky.