Šťavnaté pečené cibule plněné mletým masem - postup přípravy
Nevšední a originální večeře, která potěší všechny členy rodiny. Zatímco muži ocení chuť propečeného mletého masa a vajíček, ženy jistě pochválí množství použité zeleniny. A děti budou dozajista nadšené ze zajímavého vzhledu a pečeného žloutku, který na hotových cibulích vytvoří parádní čepičku!
Ingredience
Základem tohoto receptu je cibule. Vhodnější je červená cibule, ale použít můžete i běžnou žlutou. Cibule oloupejte a odřízněte špičku, poté pomocí škrabky na brambory nebo nože vydlabejte vnitřek. Odložte je stranou a zbylé vnitřky nakrájejte nadrobno, poté je přesuňte do misky.
Do pánve s nepřilnavým povrchem nalijte rostlinný olej, rozpalte a cibuli osmahněte. Pravidelně míchejte. Mezitím oloupejte česnek, prolisujte ho přidejte do pánve s cibulí. Papriku omyjte, odstraňte stopku a semínka. Polovinu papriky nakrájejte na proužky a poté na kostičky, přidejte do pánve. Směs v pánvi osolte, opepřete a okořeňte provensálskými bylinkami. Omytá cherry rajčata nakrájejte na větší kusy a opět přisypejte do pánve. Nyní je čas na mleté maso, které rozmělněte v pánvi pomocí vařečky. Můžete přidat sůl a koření. Duste do změknutí masa, můžete přikrýt pokličkou. Pravidelně zamíchejte, aby se maso nepřipálilo. Poté směs přesypte do misky.
Připravte si vejce, oddělte žloutky od bílků. Bílky vlijte do masové směsi a přidejte nahrubo nakrájenou petržel, obsah misky důkladně zamíchejte. Masovou směsí naplňte vydlabané cibule a navrch položte žloutek, který cibuli zavře.
Dejte do pečící misky a vložte do předehřáté trouby na 200 °C na 40 minut. Na závěr posypte strouhaným sýrem a pečte ještě 5 minut.