Šťavnatý řízek Cordon Bleu v bylinkové verzi - postup přípravy
Už máte dost klasických řízků? Potom vsaďte na skvostné Cordon Bleu. Plněné kuřecí prso se sýrem zachutná celé vaší rodině. Připravte si dokonalý oběd nebo večeři, na který budou všichni ještě dlouho vzpomínat.
Ingredience
Nejprve si připravte směs na obalování. Strouhanku smíchejte se solí, pepřem, pokrájenou čerstvou petrželkou. Poté v jiné misce rozšlehejte vejce a mírně osolte. Nyní si poklepejte kuřecí prsíčka přes potravinovou fólii, abyste získali prostorný plát. Ten okořeňte solí a mletým pepřem. Posléze do něj vložte plátek sýra a šunky. Maso přeložte, důkladně přitiskněte rukou a obalte řízek v hladké mouce, ve vejcích, a nakonec v kořeněné strouhance.
Obalená kuřecí prsa smažte následně v rozpáleném másle dozlatova z obou stran. Pokrm dokončete v troubě (teplota 180 °C a doba propékání se odhaduje na pět minut). Podávejte například s bramborovou kaší, vařeným bramborem, hranolky, kroketami. Hodit se budou i studené ochucovací omáčky jako jsou tatarka a kečup.
Do kuřecích řízků Cordon Bleu můžete samozřejmě dle libosti vložit cokoliv, co máte rádi (zeleninu, jiné uzeniny nežli šunku). Hodit se bude do pokrmu kromě tvrdého sýra i niva, roquefort, kvalitní mozzarella nebo třeba máslo s nasekanými čerstvými bylinkami (pažitkou, bazalkou a podobně). Milovníci pikantních chutí pak mohou použít k dochucení strouhanky na obalování masa i mleté chilli.