Květákové steaky s jáhlovou kaší - postup přípravy
Pokud už máte dost masa, můžete si pochutnat na květákových steacích s jáhlovou kaší. Pokrm je zdravý, lehký a zamilují si ho nejen příznivci vegetariánských jídel.
Základ
Marináda
Na posypání
Jáhlová kaše
Zdobení
Květák omyjte a nakrájejte ho na plátky o šířce 2 cm. Ty vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pokračujte s přípravou marinády.
Olivový olej smíchejte s mletou sladkou paprikou, solí, nakrájeným česnekem a najemno nastrouhaným Parmazánem. Marinádou potřete obě strany každého plátku květáku, který pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut.
Jáhly důkladně opláchněte, vložte je do hrnce s litrem vody a vařte je 20 minut, dokud nevsáknou všechnu vodu. Zatím posypte upečené květákové steaky nahrubo nastrouhaným sýrem a pečte je dalších 5 minut.
Uvařené jáhly vložte do nádoby od mixéru a přidejte k nim olivový olej, sezamovou pastu Tahini, kmín, sůl a citronovou šťávu. Ingredience rozmixujte dohladka.
Tip: Květákové steaky servírujte s jáhlovou kaší, kterou pokapejte trochou oleje a posypte mletou sladkou paprikou. Každou porci můžete podávat s trochou nasekané petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rezeptliebhaber