Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Květákové steaky s jáhlovou kaší

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Květákové steaky s jáhlovou kaší - postup přípravy

Pokud už máte dost masa, můžete si pochutnat na květákových steacích s jáhlovou kaší. Pokrm je zdravý, lehký a zamilují si ho nejen příznivci vegetariánských jídel.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Základ

Marináda

Na posypání

Jáhlová kaše

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák omyjte a nakrájejte ho na plátky o šířce 2 cm. Ty vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pokračujte s přípravou marinády. 

2. KROK

Olivový olej smíchejte s mletou sladkou paprikou, solí, nakrájeným česnekem a najemno nastrouhaným Parmazánem. Marinádou potřete obě strany každého plátku květáku, který pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut. 

3. KROK

Jáhly důkladně opláchněte, vložte je do hrnce s litrem vody a vařte je 20 minut, dokud nevsáknou všechnu vodu. Zatím posypte upečené květákové steaky nahrubo nastrouhaným sýrem a pečte je dalších 5 minut. 

4. KROK

Uvařené jáhly vložte do nádoby od mixéru a přidejte k nim olivový olej, sezamovou pastu Tahini, kmín, sůl a citronovou šťávu. Ingredience rozmixujte dohladka. 

5. KROK

Tip: Květákové steaky servírujte s jáhlovou kaší, kterou pokapejte trochou oleje a posypte mletou sladkou paprikou. Každou porci můžete podávat s trochou nasekané petrželky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Rezeptliebhaber

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů