Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sterilovaná masová pomazánka se zeleninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 105 minut

Sterilovaná masová pomazánka se zeleninou - postup přípravy

Zavaření masové pomazánky je praktickou volbou, která umožňuje uchovat maso po delší dobu. Můžete ji servírovat s oblíbeným pečivem, ale také ji přidat do těstovin.

Ingredience pro:
7 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sádlo s masem rozemelte a smíchejte s pomletou cibulí, mrkví a česnekem. Směs ochuťte Vegetou, pepřem, solí a ingredience důkladně zamíchejte.

Tip: Místo Vegety můžete použít jiné oblíbené zeleninové dochucovadlo.

2. KROK

Tip: Masovou pomazánku můžete také usmažit jako řízek. V takovém případě ze směsi vytvořte placky o velikosti dlaně, které smažte na suché pánvi, z každé strany, 2–3 minuty.

3. KROK

Masovou pomazánkou naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou. Sklenice zalijte vodou tak, aby byly zcela ponořené a zavařujte je, pod pokličkou, 105 minut.

4. KROK

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete pomazánkou naplnit 6–7 sklenic o objemu 500 ml.

5. KROK

Po této době sklenice z hrnce vyjměte a nechte je vychladnout dnem vzhůru. Po asi 2–3 hodinách je můžete vložit do lednice. 

Tip: Masovou pomazánku můžete podávat s oblíbeným pečivem, ale také ji zamíchat například do těstovin.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: УХ ТЫ,КУХНЯ

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů