Sterilovaná masová pomazánka se zeleninou - postup přípravy
Zavaření masové pomazánky je praktickou volbou, která umožňuje uchovat maso po delší dobu. Můžete ji servírovat s oblíbeným pečivem, ale také ji přidat do těstovin.
Ingredience
Sádlo s masem rozemelte a smíchejte s pomletou cibulí, mrkví a česnekem. Směs ochuťte Vegetou, pepřem, solí a ingredience důkladně zamíchejte.
Tip: Místo Vegety můžete použít jiné oblíbené zeleninové dochucovadlo.
Tip: Masovou pomazánku můžete také usmažit jako řízek. V takovém případě ze směsi vytvořte placky o velikosti dlaně, které smažte na suché pánvi, z každé strany, 2–3 minuty.
Masovou pomazánkou naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou. Sklenice zalijte vodou tak, aby byly zcela ponořené a zavařujte je, pod pokličkou, 105 minut.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete pomazánkou naplnit 6–7 sklenic o objemu 500 ml.
Po této době sklenice z hrnce vyjměte a nechte je vychladnout dnem vzhůru. Po asi 2–3 hodinách je můžete vložit do lednice.
Tip: Masovou pomazánku můžete podávat s oblíbeným pečivem, ale také ji zamíchat například do těstovin.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: УХ ТЫ,КУХНЯ