Sterilovaná pikantní rajčatová omáčka - postup přípravy
Tento jednoduchý recept na přípravu sterilované pikantní rajčatové omáčky vám umožní mít ji po ruce celý rok. Hodí se k těstovinám, masu i jako originální dip.
Ingredience
Rajčata omyjte, zbavte je stopek a nakrájejte je na čtvrtky. Stroužky česneku rozemelte v mlýnku na maso stejně, jako omyté zelené feferonky.
Poznámka: Před mletím paprik z nich odstraňte semeníky a papriky rozkrojte na menší kusy.
Následně pomelte také rajčata a všechny ingredience vložte do jednoho hrnce, který položte na sporák. Směs zahřívejte na mírném ohni 3 minuty a poté k ní vmíchejte sůl, cukr, ocet a vše důkladně promíchejte. Po 30 minutách vypněte sporák a omáčku nechte v hrnci volně chladnout přibližně 2 hodiny.
Následně směsí naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete víčky.
Poznámka: Sterilizace sklenic a víček je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.
Pikantní rajčatovou omáčku skladujte na chladném a temném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte. Do té doby uchovávejte omáčku v lednici.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 3700 ml omáčky.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Еда на любой вкус