Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sterilované gyros okurky s mrkví a paprikou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Sterilované gyros okurky s mrkví a paprikou - postup přípravy

Gyros okurky s mrkví a paprikou jsou osvěžující, křupavé a příjemně pikantní. Můžete je servírovat jako přílohu k masu, náplň do sendvičů nebo jako zajímavý salát.

Ingredience pro:
9 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Salátové okurky omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Ve větším hrnci je smíchejte se solí a odložte je bokem. 

Poznámka: Díky soli okurky pustí šťávu a zkřehnou.

2. KROK

Nyní nakrájejte červené papriky na menší kousky a cibuli nadrobno. Na plátky nakrájejte oloupané stroužky česneku a na kolečka oloupanou mrkev. 

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.

3. KROK

Ve větší míse smíchejte cukr s octem, olejem a kořením na gyros. Nakrájenou zeleninu vmíchejte k okurkám, zalijte ji připraveným nálevem a ingredience důkladně promíchejte. 

4. KROK

Směs přikryjte pokličkou a nechte ji odpočívat 6 hodin. Po této době okurkami naplňte sterilizované sklenice, zalijte je až po okraj nálevem a uzavřete sterilizovanými víčky. V tomto receptu bylo použito 9 sklenic o objemu 500 ml.

Poznámka: Během této doby směs občas promíchejte.

5. KROK

Sklenice vložte do hrnce, zalijte je až po víčka vodou a od momentu, kdy se voda začne vařit, zavařujte 15 minut. 

Tip: Aby sklenice v hrnci příliš neposkakovaly, položte na dno hrnce čistou utěrku.

6. KROK

Po zavaření nechte sklenice volně vychladnout a poté je skladujte na temném a chladném místě. 

Poznámka: Po otevření obsah sklenice co nejrychleji zkonzumujte. Do té doby sklenici uchovávejte v lednici.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů