Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Strapačky se zelím a klobásou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Strapačky se zelím a klobásou - postup přípravy

Strapačky se zelím a klobásou jsou tradiční slovenský pokrm, kombinující jemné těsto nočků s pikantní chutí uzeniny. Připravte je podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Zelná směs

Halušky

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na rozpáleném oleji smažte, nadrobno nakrájenou, šalotku po dobu 2–3 minut. Do hrnce přidejte zelí, bobkový list, nové koření, černý pepř, sůl a cukr.

Poznámka: Před použitím zelí sceďte.

2. KROK

Ingredience zamíchejte a zalijte vodou tak, aby bylo zelí zcela ponořené. Pokrm následně duste 15 minut, dokud zelí nezměkne. 

Poznámka: Klobásu nakrájejte na kousky a smažte ji přímo s cibulí. Můžete ji ale také vmíchat až do hrnce se zelím, s kterým ji duste. 

3. KROK

Mezitím si připravte těsto na halušky. Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno a v míse je smíchejte s moukou, solí, vejcem a vaječným žloutkem. Těsto vkládejte do vroucí, osolené, vody skrz síto na halušky a nočky vařte přibližně 2 minuty.

4. KROK

Tip: Pokud by vám těsto z nastrouhaných brambor nešlo prostrčit otvory v sítu na halušky, těsto rozmixujte do hladka tyčovým mixérem.  

5. KROK

Halušky smíchejte se zelnou směsí a hotové strapačky servírujte k obědu nebo večeři. 

Tip: Pokud se vám zdá zelí příliš kyselé, můžete pokrm dochutit cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů