Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Strouhaný koláč s tvarohem a lesním ovocem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Strouhaný koláč s tvarohem a lesním ovocem - postup přípravy

Klasická buchta s lesním ovocem a drobenkou bude vždy chutnat skvěle. Přitom není vůbec těžké ji připravit a vychutnat si ji můžete ke snídani nebo jako sladkou svačinu. Dnes se podíváme na úžasný recept, který rozhodně musíte přidat ke svým osvědčeným receptům.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hluboké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a kurkumu kvůli barvě. Přidejte sůl, cukr, vanilkový cukr a studené máslo nakrájené na malé kostičky. Vše v kuchyňském robotu rozdrťte na drobky. Směs nemusí být zcela propojená, ale musíte vše smíchat a rozdrobit máslo. Poté přidejte vejce a vypracujte těsto.

2. KROK

Těsto byste měli vytvarovat do koule. Pokud bude příliš drobivé, přidejte ještě trochu vody a znovu ho promíchejte. Ideální jsou asi 4 polévkové lžíce vody. Poté jej rozdělte na dvě stejné části a každou z nich vložte do sáčku. Takto připravené těsto vložte na jednu hodinu do mrazáku vychladnout a ztuhnout.

3. KROK

Na náplň vyšlehejte tvaroh mixérem. Potom přidejte vanilkový cukr, rozklepnuté vejce, cukr, krupici a znovu vše promíchejte mixérem do hladka. Jeden kus těsta nastrouhejte na hrubém struhadle a rovnoměrně ho rozprostřete na plech.

4. KROK

Naneste tvarohovou náplň a pak rozložte lesní plody. Můžete použít například mražený černý rybíz, ale také maliny, třešně, borůvky nebo brusinky. Mražené bobule však obalte ve škrobu nebo v mouce. Poté vršek rovnoměrně zasypejte nastrouhanou druhou polovinou těsta. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 35–40 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout a můžete podávat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů