Strouhaný koláč s tvarohem a lesním ovocem - postup přípravy
Klasická buchta s lesním ovocem a drobenkou bude vždy chutnat skvěle. Přitom není vůbec těžké ji připravit a vychutnat si ji můžete ke snídani nebo jako sladkou svačinu. Dnes se podíváme na úžasný recept, který rozhodně musíte přidat ke svým osvědčeným receptům.
Těsto
Náplň
Do hluboké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a kurkumu kvůli barvě. Přidejte sůl, cukr, vanilkový cukr a studené máslo nakrájené na malé kostičky. Vše v kuchyňském robotu rozdrťte na drobky. Směs nemusí být zcela propojená, ale musíte vše smíchat a rozdrobit máslo. Poté přidejte vejce a vypracujte těsto.
Těsto byste měli vytvarovat do koule. Pokud bude příliš drobivé, přidejte ještě trochu vody a znovu ho promíchejte. Ideální jsou asi 4 polévkové lžíce vody. Poté jej rozdělte na dvě stejné části a každou z nich vložte do sáčku. Takto připravené těsto vložte na jednu hodinu do mrazáku vychladnout a ztuhnout.
Na náplň vyšlehejte tvaroh mixérem. Potom přidejte vanilkový cukr, rozklepnuté vejce, cukr, krupici a znovu vše promíchejte mixérem do hladka. Jeden kus těsta nastrouhejte na hrubém struhadle a rovnoměrně ho rozprostřete na plech.
Naneste tvarohovou náplň a pak rozložte lesní plody. Můžete použít například mražený černý rybíz, ale také maliny, třešně, borůvky nebo brusinky. Mražené bobule však obalte ve škrobu nebo v mouce. Poté vršek rovnoměrně zasypejte nastrouhanou druhou polovinou těsta. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 35–40 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout a můžete podávat.