Strouhaný tvarohový koláč s vanilkou - postup přípravy
Pochutnejte si na strouhaném tvarohovém koláči, zdravější alternativě k tradičním dezertům. Připravíte ho rychle, snadno a můžete ho servírovat i jako sladkou snídani.
Těsto
Náplň
Na posypání
Nejprve připravte těsto na korpus. Vejce vyšlehejte s cukrem, rozpuštěným máslem, vanilkovým cukrem a kypřicím práškem do pečiva do pěny. Do té přidejte mouku a uhněťte těsto.
Tip: Mouku před použitím prosejte a do směsi ji přidejte po částech. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Těsto rozdělte na dvě části, které zabalte samostatně do potravinové fólie. Jednu část vložte do mrazáku, druhou odložte bokem. Nyní připravte náplň.
Tvaroh rozmixujte s vejci, cukrem, zakysanou smetanou a škrobem. Jakmile se ingredience propojí, začněte s vrstvením dezertu. Těsto, které jste si odložili bokem, vyjměte z fólie a rozprostřete ho do formy na pečení.
Poznámka: Formu na pečení vymažte tukem a pokryjte ji pečicím papírem. Díky tomu se z ní bude dezert snadno vyndávat.
Těsto pokryjte náplní, kterou posypte nastrouhanou druhou částí těsta, kterou jste vyndali z mrazáku. Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 55 minut.
Tip: Strouhaný tvarohový koláč nechte vychladnout a servírujte ho posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Melissa Mir