Studená polévka z červené řepy - postup přípravy
Studená polévka z červené řepy je osvěžující a zdravý pokrm, plný vitamínů, ideální pro horké letní dny. Skvěle se hodí jako lehké hlavní jídlo i originální předkrm.
Polévka
Zdobení
Oloupanou předvařenou řepu nastrouhejte na jemném struhadle a vložte ji do hrnce, do kterého přidejte také citronovou šťávu. Ingredience zamíchejte a vmíchejte k nim, nahrubo nastrouhané, okurky a nastrouhaná vařená vejce.
Jarní cibulku nakrájejte nadrobno, posypte ji špetkou soli a v hmoždíři ji promačkejte. Poté ji přidejte k ostatním ingrediencím v hrnci stejně, jako kopr, který také rozmačkejte se solí.
Poznámka: Díky tomuto kroku cibulka pustí šťávu a polévka bude výraznější a chutnější.
Do směsi vmíchejte kefír s perlivou minerální vodou a obsah hrnce znovu důkladně zamíchejte.
Tip: Místo kefíru můžete použít bílý jogurt. Množství upravte podle toho, jak moc řídké konzistence polévky chcete dosáhnout.
Studenou polévku z červené řepy na závěr dochuťte solí a pepřem dle vlastních preferencí a vmíchejte do ní také sladkou hořčici.
Poznámka: Řepnou polévku servírujte vychlazenou. Před podáváním ji vložte na 1 hodinu do lednice.
Každou porci servírujte ozdobenou lžící zakysané smetany a vařeným vejcem.
Poznámka: Vejce uvaříte během 10 minut. Místo klasických vajec můžete použít křepelčí vejce.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Panna Lesia