Šunková pomazánka z pomazánkového másla - postup přípravy
Pokud chcete dobrou pomazánku na chléb nebo housku, můžete si velmi jednoduchou vyrobit z pomazánkového másla a šunky. Recept na ni nám poskytla paní Lenka Sedláčková.
Ingredience
Do misky vyklopte balení pomazánkového másla a přidejte tavený sýr, lepší bude zvolit sýr, který se lépe rozmazává. Poměry surovin jsou jenom na vás, můžete si je dle chuti náležitě upravit.
Do mlýnku na maso dejte šunku a sterilovanou okurku a obojí umelte, případně nastrouhejte na struhadle nebo nakrájejte opravdu na jemno. Dejte je mísy, dle chuti osolte a dobře zamíchejte. Podle chuti případně osolte nebo opepřete a podávejte. Pomazánka je vynikající s čerstvým pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.