Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušenkové hrudky s bílou čokoládou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Sušenkové hrudky s bílou čokoládou - postup přípravy

Sušenkové hrudky, připomínající zasněžené kopce, vás okouzlí křupavou a jemnou texturou. Tento rychlý a jednoduchý recept na vánoční cukroví zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo smíchejte se špetkou soli a moučkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi vejce, Nutellu, vanilkový extrakt a kakao s moukou a kypřicím práškem do pečiva 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience před použitím prosejte.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, z kterého odebírejte malé části o hmotnosti cca 20 g. Z každého kousku těsta vytvarujte hromádku se špičkou a cukroví odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem. 

3. KROK

Sušenkové hrudky pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20–22 minut. Upečené cukroví nechte volně vychladnout a mezitím připravte polevu. 

4. KROK

Bílou čokoládu smíchejte s olejem a rozpusťte ji ve vodní lázni nebo mikrovlnce. Polevu nalijte do cukrářského sáčku, pomocí kterého kakaové sušenkové hrudky ozdobte. Na závěr cukroví posypte trochou strouhaného kokosu. 

Tip: Při zdobení se můžete inspirovat postupem níže ve videu.

5. KROK

Po zaschnutí polevy můžete sušenkové hrudky servírovat. 

Tip: Cukroví uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na suchém a tmavém místě. Díky tomu vám vydrží dlouho čerstvé.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů