Sušenkové hrudky s bílou čokoládou - postup přípravy
Sušenkové hrudky, připomínající zasněžené kopce, vás okouzlí křupavou a jemnou texturou. Tento rychlý a jednoduchý recept na vánoční cukroví zvládnou i začátečníci.
Těsto
Poleva
Zdobení
Změklé máslo smíchejte se špetkou soli a moučkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi vejce, Nutellu, vanilkový extrakt a kakao s moukou a kypřicím práškem do pečiva
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience před použitím prosejte.
Z ingrediencí uhněťte těsto, z kterého odebírejte malé části o hmotnosti cca 20 g. Z každého kousku těsta vytvarujte hromádku se špičkou a cukroví odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem.
Sušenkové hrudky pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20–22 minut. Upečené cukroví nechte volně vychladnout a mezitím připravte polevu.
Bílou čokoládu smíchejte s olejem a rozpusťte ji ve vodní lázni nebo mikrovlnce. Polevu nalijte do cukrářského sáčku, pomocí kterého kakaové sušenkové hrudky ozdobte. Na závěr cukroví posypte trochou strouhaného kokosu.
Tip: Při zdobení se můžete inspirovat postupem níže ve videu.
Po zaschnutí polevy můžete sušenkové hrudky servírovat.
Tip: Cukroví uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na suchém a tmavém místě. Díky tomu vám vydrží dlouho čerstvé.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Marilesya Быстро-Вкусно