Sušenky „Medová plástev“ s mandlemi - postup přípravy
O letošních Vánocích máte jedinečnou příležitost naservírovat svým hostům originální cukroví ve tvaru medových pláství. Vyzkoušejte jedinečný recept na cukroví, které vám doslova roztaje na jazyku.
Těsto
Náplň
Poleva
Do mouky vlijte rozpuštěné máslo, přisypejte sůl a vše zamíchejte. Do směsi přidejte smetanu, vaječný žloutek a vytvořte těsto.
Tip: Místo smetany můžete použít bílý jogurt.
Těsto zabalte do sáčku a dejte ho na 20 minut chladit do lednice. Zatím v robotu rozemelte mandle a smíchejte je v míse s třtinovým cukrem, vaječným bílkem a lžící medu. Ořechové těsto vložte také do sáčku a dejte ho chladit do lednice na 10 minut.
Po této době ořechové těsto vyndejte a vyválejte ho do tenkého válečku. Nyní vyndejte světlé těsto a vyválejte z něj plát o výšce přibližně 0,5 cm. Těsto ořízněte tak, abyste zarovnali strany a zabalte do něj váleček z ořechového těsta.
Vytvořenou těstovou roládu, nakrájejte ji na přibližně 4cm kusy a pomocí nůžek v těstu vytvořte otvory, podobné těm ve včelích plástvích. Sušenky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je na 180 °C po dobu 35 minut.
V míse si vytvořte sirup smícháním medu s teplou vodou a po upečení sušenek sirupem každou z nich polejte. Poté, co sirup na pokrmu zaschne, můžete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Chayhana Vostok