Sušenky s rozinkami a vanilkou - postup přípravy
K čaji a kávě jednoduše patří nějaká ta sladkost, která vám pomůže na chvíli relaxovat. Připravte si jedinečné sušenky s rozinkami, které upečete za chvíli a můžete je skladovat i několik dní.
Ingredience
Rozinky vsypte do mísy a zalijte je horkou vodou. Poté je sceďte a vysypte na papírový ubrousek, který z nich vysaje vodu. V jiné míse smíchejte vejce s cukrem, solí, olejem a vanilkovým cukrem.
Do směsi přidejte polovinu množství mouky s kypřícím práškem do pečiva a zamíchejte. Poté přisypte zbytek mouky a uhněťte těsto, do kterého zapracujte rozinky a rozdělte jej na čtyři stejné části.
Poznámka: Mouku přidáváte nadvakrát proto, aby v těstě nevznikly hrudky. Dobré je také mouku před zpracováním prosít.
Z každé části těsta vyválejte tenký váleček o průměru přibližně 2 cm a rozdělte jej na 8 stejně velkých částí. Ty pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Poznámka: Sušenky s rozinkami podávejte posypané moučkovým cukrem. Skvěle chutnají s kávou nebo čajem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Татьяной