Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sváteční tvarohové šátečky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Sváteční tvarohové šátečky - postup přípravy

Toto jsou perfektní kynuté tvarohové šátečky, které vám doma rozhodně nebudou okorávat, ale vaše rodina a přátelé budou požadovat, abyste je pekli stále znovu a znovu. Svůj oblíbený recept nám poskytla paní Lenka Sedláčková.

Ingredience pro:
1 porce

Na kynuté těsto

Na tvarohovou náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Z droždí, trošky vlažného mléka a cukru zaděláme kvásek. V okamžiku, kdy vzejde, přidáme ostatní ingredience. Hněteme tak dlouho, dokud není těsto krásně vláčné, případně lze použít robot. Po uhnětení těsto v míse přikryjeme, umístíme na teplejší místo a necháme zhruba jednu hodinu kynout.

2. KROK

Během kynutí si připravíme tvarohovou náplň. Do mísy dáme tvaroh, pudinkový prášek, cukr, vanilkový cukr, vejce a citronovou kůru a vše pečlivě vyšleháme. Dle chuti ještě případně dosladíme. Do tvarohu lze na závěr přidat i rozinky namočené v rumu.

3. KROK

Těsto vyválíme na vále a vykrájíme z něho čtverce podle toho, jak chceme mít šátečky veliké. Doprostřed čtverce dáme tvarohovou náplň a nad ní spojíme všechny čtyři rohy čtverce. Šátečky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvíli dokynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na cca 15 minut při teplotě 190 °C. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů