Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Švestková buchta z jogurtového těsta

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 46 minut

Švestková buchta z jogurtového těsta - postup přípravy

Švestková buchta je vláčná, nadýchaná a plná ovocné chuti. Připravte si tento jednoduchý recept, který zvládnete během chvilky a bez složité přípravy.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Náplň

Těsto

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omyté, vypeckované švestky, nakrájejte na kostky, smíchejte je s cukrem a smažte je 8 minut. Poté je odstavte z tepla a nechte vychladnout. 

2. KROK

V míse vyšlehejte vejce s klasickým i vanilkovým cukrem, a jakmile vznikne světlá pěna, vešlehejte do ní olej, jogurt a mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky. 

3. KROK

Polovinu vzniklého těsta vlijte do formy na pečení a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 18 minut. Upečené těsto pokryjte švestkami, ty zalijte zbytkem těsta a pokračujte v pečení ještě 20 minut. 

4. KROK

Švestkovou buchtu nechte vychladnout a poté ji servírujte posypanou moučkovým cukrem.

Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů