Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Švýcarská roláda s jablky, smetanovým krémem a ořechy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Švýcarská roláda s jablky, smetanovým krémem a ořechy - postup přípravy

Velmi neobvyklým způsobem si můžete připravit skvělou roládu, v níž se bude mísit chuť jablek se skořicí, jemným krémem a vlašskými ořechy. Přípravu velmi snadno zvládne i začátečník.

Ingredience pro:
1 porce

Na jablka

Na těsto

Na krém

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Zbavte jablka jádřince a nakrájejte je na kostičky. V míse je smíchejte s cukrem a šťávou z jednoho citronu. Dejte je na pánev, přidejte škrob, přiveďte k varu a vařte za častého míchání asi 7 minut. Poté je odstavte, dejte na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozložte. Jablka pak posypejte skořicí.

2. KROK

Z vajec oddělte bílky a žloutky. Z bílků se solí začněte šlehat sníh a postupně zašlehávejte cukr, dokud nezískáte tuhý sníh. Do něho pak postupně zašlehejte žloutky a poté olej. Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Opatrně promíchejte, aby těsto zůstalo nadýchané.

3. KROK

Pak ho rozložte na jablka a stěrkou uhlaďte, aby se dostalo i mezi ně. Vložte plech do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečte 30 minut. Nechte těsto vychladnout.

4. KROK

Plech přikryjte pečicím papírem, obraťte vše vzhůru nohama, vyklopte z plechu a odstraňte starý papír, aby jablka byla nyní nahoře. Nasekejte si vlašské ořechy.

5. KROK

V míse vyšlehejte krém z mascarpone, smetany ke šlehání, moučkového cukru a vanilkového cukru. Natřete ho na těsto, posypejte ho ořechy a pak za pomoci papíru srolujte. Hotovou roládu dejte na 3–4 hodiny do lednice ztuhnout, nakrájejte na porce a podávejte.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů