Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Švýcarská roláda s náplní z mascarpone

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Švýcarská roláda s náplní z mascarpone - postup přípravy

Švýcarská roláda je lehký a vláčný dezert, který je plný jemného krému z mascarpone. Hledáte-li jednoduchý, ale efektní dezert, servírujte svým blízkým tuto pochoutku.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte základ na roládu. Olej vyšlehejte s mlékem a k ingrediencím přidejte mouku. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.

2. KROK

Do směsi vešlehejte vaječné žloutky s vanilkovým extraktem a vytvořte těsto. Ve vedlejší míse vyšlehejte sníh z bílků, citronové šťávy a cukru a těsto do něj vmíchejte.  

Tip: Aby se ingredience lépe propojily, těsto do sněhu vmíchejte po částech.

3. KROK

Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 35 minut. 

Poznámka: Upečený základ na roládu vyjměte z trouby, přikryjte ji pečicím papírem, aby její povrch nevyschl a nechte ji volně vychladnout. 

4. KROK

Mascarpone smíchejte s cukrem, vanilkovým extraktem a poté do směsi vešlehejte smetanu ke šlehání. Z vychladlého upečeného těsta odkrojte okraje a celý jeho povrch potřete připravenou náplní. 

5. KROK

Těsto zarolujte, zabalte do pečicího papíru a roládu vložte na 1 hodinu do lednice. Po této době roládu nakrájejte na kousky a můžete ji servírovat.

6. KROK

Tip: Švýcarskou roládu můžete servírovat s trochou šlehačky nebo čerstvým ovocem, jako jsou jahody, maliny nebo borůvky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Qiong Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů