Sýrové mini koblížky - postup přípravy
Plánujete s rodinou či přáteli příjemné posezení u vína a piva? Nebo chystáte narozeninovou oslavu? Pak nesmí chybět lahodné chuťovky! Vyzkoušejte například tyto sýrové minikoblížky, po kterých se doslova zapráší. Jsou křehké a rozplývají se na jazyku. Hosté z nich budou nadšení.
Ingredience
Do velké mísy si nastrouhejte tvrdý sýr dle preferencí (lze použít eidam, čedar, ementál). Chutné budou koblížky i s mozzarellou.
K nastrouhanému sýru pak přisypte parmazán, vložte jedno vajíčko, přisypte oregano, hladkou mouku a rukama vypracujte homogenní hladké těsto, které by se nemělo lepit na prsty.
Z výše uvedených ingrediencí byste měli získat cca 40 minikoblížků.
Nyní si trochu pomoučte ruce a tvořte malé kuličky. Zhruba ve velikosti pingpongových míčků.
Poté je obalte ve strouhance ze všech stran.
Dále si rozpalte ve větším hrnci slunečnicový olej a v něm následně minikoblížky smažte dozlatova. Nakonec je vyjměte z tuku a nechte okapat na papírových utěrkách.
Usmažené koblížky podávejte hostům společně s dipem ze zakysané smetany a česneku, nebo s kečupem a tatarskou omáčkou. Hodit se budou i různé zeleninové salátky a nakládaná zelenina typu čalamáda, kyselé okurky, či cibulky. Pokud máte rádi uzeniny, můžete do koblížků zakomponovat klidně i strouhanou libovou šunku, nebo třeba slaninu. Dobré bude i uzené vepřové maso. Těsto lze okořenit i čerstvými bylinkami, jako je pažitka, bazalka a petrželka. Přejeme vám dobrou chuť.