Sýrové šneky z mléčného těsta - postup přípravy
Zajímavou alternativou sýrové housky mohou být sýrové šneky z jemného těsta zadělávaného s mlékem a máslem. Jsou nadýchané a křehké zároveň.
Ingredience
Do zadělávací mísy nalijte vlažné mléko, přidejte cukr a droždí a zamíchejte. Poté přidejte lžičku soli, vejce a olej, promíchejte a nakonec přidejte prosátou hladkou mouku. V robotu nebo rukama na válu vypracuje hladké těsto. Dejte ho do mísy vymazané olejem, přikryjte ho a nechte hodinu kynout.
Těsto vyklopte na vál, ručně ho hněťte po dobu 5 minut a poté ho rozdělte na 2 poloviny. Z každé vyválejte placku.
Placku potřete změklým máslem a přeložte ji ve třetinách z jedné strany a poté z druhé (viz video). Poté ji nechte 20 minut kynout pod utěrkou. Následně ji rozválejte, posypejte ji strouhaným sýrem a zarolujte. Každou roládu nakrájejte na 8 stejně velkých kousků.
Dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Rozšlehejte žloutek, potřete jím vršky šneků a posypejte je trochou máku. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte šneky zhruba 25 minut.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.