Tenké palačinky s pomerančovou omáčkou - postup přípravy
Lahodné a extratenké palačinky doplněné pomerančovou omáčkou jsou chuťovým zážitkem, který opravdu stojí za to. Všechny mlsné jazýčky si na nich náramně pochutnají.
Palačinky
Omáčka
Vejce rozklepněte do větší misky. Přidejte k němu cukr, sůl a směs promíchejte. Přilijte třetinu mléka a vmíchejte ho do směsi. Nakonec přisypejte mouku a těsto znovu dobře promíchejte.
Nalijte do něj další třetinu mléka. Poté přilijte také rozpuštěné máslo, zbytek mléka a důkladně těsto promíchejte. Můžete dle chuti přidat také pomerančový likér, rum nebo koňak.
Hotové těsto nechte alespoň dvacet minut odpočívat. Poté smažte palačinky na rozpálené pánvi z obou stran do zlatova. Z dané várky těsta získáte 10 až 12 kusů palačinek v závislosti na velikosti vaší pánve.
Kůru z pomeranče nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z něj šťávu. Na pánvi nechte rozehřát máslo, přidejte cukr a dobře promíchejte. K cukru na pánvi přidejte pomerančovou šťávu a několik minut ji míchejte.
Na závěr k omáčce na pánvi přidejte pomerančový likér a také nastrouhanou kůru z pomeranče. Hotové palačinky v pomerančové omáčce jemně obalte a položte je na talíř. Před podáváním je můžete ozdobit zbytkem nastrouhané pomerančové kůry.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recetas de Esbieta