Těstoviny s boloňskou omáčkou a hovězím - postup přípravy
Vychutnejte si bohatou chuť boloňské omáčky a výrazného hovězího masa, kterou skvěle doplňuje aromatické koření. Tímto pokrmem potěšíte všechny své blízké.
Ingredience
Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji 1 minutu. Poté k ní přidejte prolisovaný česnek a pokračujte ve smažení dalších 30 vteřin.
Poznámka: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl.
Do pánve vložte také oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev, kterou smažte 2 minuty. Po této době do směsi vmíchejte nadrobno nakrájenou papriku a směs smažte další 2 minuty.
Poznámka: Před použitím z papriky odstraňte semeník.
Následně přidejte nakrájený řapíkatý celer a po 2 minutách do pánve vložte mleté maso. Směs důkladně zamíchejte a smažte ji 4 minuty. Poté ji ochuťte solí, pepřem, italskými bylinkami a přidejte konzervovaná rajčata.
Pokrm znovu zamíchejte a vařte ho, pod pokličkou, 10–15 minut.
Poznámka: Během této doby uvařte těstoviny v osolené vodě. Při vaření se řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.
Na závěr do masové směsi vmíchejte 2 lžíce vody, ve které se vařily těstoviny, pánev odstavte z tepla a do pokrmu přidejte slité těstoviny s nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vydatné a chutné