Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těstoviny s boloňskou omáčkou a hovězím

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Těstoviny s boloňskou omáčkou a hovězím - postup přípravy

Vychutnejte si bohatou chuť boloňské omáčky a výrazného hovězího masa, kterou skvěle doplňuje aromatické koření. Tímto pokrmem potěšíte všechny své blízké.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji 1 minutu. Poté k ní přidejte prolisovaný česnek a pokračujte ve smažení dalších 30 vteřin. 

Poznámka: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl. 

2. KROK

Do pánve vložte také oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev, kterou smažte 2 minuty. Po této době do směsi vmíchejte nadrobno nakrájenou papriku a směs smažte další 2 minuty.   

Poznámka: Před použitím z papriky odstraňte semeník. 

3. KROK

Následně přidejte nakrájený řapíkatý celer a po 2 minutách do pánve vložte mleté maso. Směs důkladně zamíchejte a smažte ji 4 minuty. Poté ji ochuťte solí, pepřem, italskými bylinkami a přidejte konzervovaná rajčata. 

4. KROK

Pokrm znovu zamíchejte a vařte ho, pod pokličkou, 10–15 minut. 

Poznámka: Během této doby uvařte těstoviny v osolené vodě. Při vaření se řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.

5. KROK

Na závěr do masové směsi vmíchejte 2 lžíce vody, ve které se vařily těstoviny, pánev odstavte z tepla a do pokrmu přidejte slité těstoviny s nasekanou petrželkou. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vydatné a chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů