Těstoviny s hlávkovým zelím a slaninou - postup přípravy
Někdo jim říká falešné halušky, jiný zase šunkofleky se zelím, jedni o tomto jídle nikdy neslyšeli a druzí jej vaří už přes půl století. Pokud patříte do té neznalé skupiny, vězte, že je to jídlo velmi snadné a chutné. Zkuste jej připravit podle osvědčeného receptu od paní Marie Kopalové.
Ingredience
Těstoviny vsypte do osolené vroucí vody a uvařte je doměkka. Mezitím osmahněte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli na troše sádla nebo rostlinného oleje dorůžova. Přidejte k ní na kostičky pokrájenou slaninu a pokračujte ve smažení, dokud slanina nepustí tuk a na povrchu mírně nezezlátne.
K osmažené cibuli se slaninou přihoďte na tenké nudličky pokrájené hlávkové zelí (můžete použít i propláchnuté kysané zelí). Směs podle chuti osolte, opepřete, okmínujte, podlijte trochou vody a pod pokličkou duste, dokud zelí úplně nezměkne.
Uvařené těstoviny slijte a nechte okapat, vsypte je do velké mísy a vyklopte k nim z pánve podušené zelí s uzeným masem. Obě části smíchejte dohromady a podávejte třeba s kyselou okurkou.