Těstoviny s houbovou omáčkou a pečeným masem - postup přípravy
Rodinný oběd nemusí být složitý ani zdlouhavý. Vyzkoušejte báječnou vepřovou pečeni s houbovou omáčkou a těstovinami podle receptu od paní Ilony Šimůnkové.
Na těstoviny s houbovou omáčkou
Na pečené maso
Nejprve si připravte maso. Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte na nudličky a česnek nasekejte najemno. Obojí vsypte do pekáče a dobře promíchejte. Na zeleninu položte maso, ze všech stran jej osolte, opepřete a posypejte kmínem, podlijte trochou vody a dejte péct na 180 °C po dobu asi 1 až 1,5 hodiny doměkka.
Pro přípravu omáčky zpěňte na másle jemně nasekanou cibuli. Přidejte očištěné a na kostky nakrájené houby a vše společně restujte, dokud houby nezezlátnou. Vše podle chuti osolte a opepřete, podlijte trochou vody a duste, dokud houby nezměknou. Hotovou omáčku zjemněte sladkou smetanou a případně ještě dochuťte. Těstoviny tagliatelle nebo jiný oblíbený druh uvařte podle návodu doměkka.
Pečené maso nakrájejte na menší kousky a podávejte spolu s uvařenými těstovinami a houbovou omáčkou. Před podáváním vše posypejte jemně nasekanými zelenými bylinkami, které máte rádi.