Těstoviny s nivovou omáčkou a pažitkou - postup přípravy
Recept podle paní Romany Važanské je super rychlý a velmi jednoduchý. Pokud se vám nechce trávit hodiny v kuchyni, připravte si tentokrát na oběd nebo večeři těstoviny s nivovou omáčkou.
Ingredience
Do vroucí osolené vody vložte těstoviny, které vařte 9–11 minut. Zatím na pánvi rozehřejte plátek másla, do kterého přidejte nastrouhanou nivu. Ingredience zamíchejte a zalijte smetanou.
Vařte přibližně 1 minutu, poté směs osolte, opepřete a vařte na mírném ohni další 2 minuty.
Poznámka: Směs stále míchejte, aby se nepřipálila.
Uvařené těstoviny sceďte, naplňte jimi talíř a polijte je připravenou nivovou omáčkou.
Poznámka: Pokrm servírujte ozdobený nasekanou pažitkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.