Těstoviny s restovanou zeleninou a smetanovou omáčkou - postup přípravy
Chcete si tak trochu odpočinout od masových pokrmů? Potom vsaďte na tento pokrm. Těstoviny s restovanou zeleninou a smetanovou omáčkou si zamilujete, i když jste běžně masožravec. A vegetariáni budou touto dobrotou k obědu či večeři více než potěšeni.
Ingredience
Nejprve si oloupejte mrkve a pokrájejte je na menší kostičky. Poté si očistěte sladkou papriku od semínek a stopky a rovněž nakrájejte na kostky. Obě suroviny následně restujte na malém množství slunečnicového oleje dozlatova spolu s kukuřicí.
Dokončování omáčky
Opečenou zeleninu vyjměte do misky a v pánvi rozpusťte máslo. Po chvíli do něj přidejte hladkou mouku a umíchejte světlou jíšku. Tu propojte vařečkou spolu s mlékem nebo smetanou a provařte do zhoustnutí.
Také nezapomeňte omáčku ochutit lisovaným česnekem, solí, mletým chilli a pepřem. Nakonec do směsi vsypte opět restovanou zeleninu a promíchejte.
Vaření těstovin, kompletace pokrmu a jeho servírování
V další fázi si uvařte v mírně solené vodě vámi vybrané těstoviny (vhodné jsou penne). Až budou al dente, sceďte je a vmíchejte do již hotové smetanové omáčky se mrkví, kukuřicí a paprikou. Pokrm podávejte teplý ihned po uvaření. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace omáčky
Pokud si budete chtít omáčku vylepšit, můžete do ní klidně zakomponovat i parmazán nebo jiný oblíbený sýr. Možné je samozřejmě i pozměnění surovin v receptu. Použijte tu zeleninu, kterou rádi konzumujete.