Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Třešňová šťáva jen ze 3 ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Třešňová šťáva jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Třešňová šťáva je osvěžující a můžete ji použít k přípravě nejrůznějších nápojů i dezertů. Výhodou receptu je jeho jednoduchá a rychlá příprava bez zbytečné chemie.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Důkladně omyté, vypeckované třešně rozmixujte dohladka, propasírujte je a tekutinu vlijte do hrnce, kde ji smíchejte s citronovou šťávou a vroucí vodou. 

2. KROK

Třešňovou šťávu přiveďte k varu a v průběhu vaření sbírejte pěnu, která se vytvoří na hladině. Po 3 minutách tekutinu odstavte z tepla a naplňte jí sterilizované sklenice.

3. KROK

Pěnu sesbírejte z hladiny i poté, co šťávu nalijete do sklenic a nechte je chladnout 20–24 hodin, naležato a pod ručníkem. 

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit 3 sklenice o objemu 1000 ml.

4. KROK

Šťávu skladujte na chladném a tmavém místě. Takto vám vydrží až 2 roky. 

Tip: Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte a šťávu uchovávejte v lednici.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů