Třešňová šťáva jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Třešňová šťáva je osvěžující a můžete ji použít k přípravě nejrůznějších nápojů i dezertů. Výhodou receptu je jeho jednoduchá a rychlá příprava bez zbytečné chemie.
Ingredience
Důkladně omyté, vypeckované třešně rozmixujte dohladka, propasírujte je a tekutinu vlijte do hrnce, kde ji smíchejte s citronovou šťávou a vroucí vodou.
Třešňovou šťávu přiveďte k varu a v průběhu vaření sbírejte pěnu, která se vytvoří na hladině. Po 3 minutách tekutinu odstavte z tepla a naplňte jí sterilizované sklenice.
Pěnu sesbírejte z hladiny i poté, co šťávu nalijete do sklenic a nechte je chladnout 20–24 hodin, naležato a pod ručníkem.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit 3 sklenice o objemu 1000 ml.
Šťávu skladujte na chladném a tmavém místě. Takto vám vydrží až 2 roky.
Tip: Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte a šťávu uchovávejte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Melissa Mir

