Třešňový kompot bez cukru jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Díky třešňovému kompotu bez cukru si můžete užívat bohatou chuť ovoce po celý rok. Je plný vitamínů a skvěle se hodí jako doplněk k hlavnímu jídlu. Navíc je dietní.
Ingredience
Třešně omyjte, zbavte je stopek a rovnoměrně je rozdělte do dvou sterilizovaných sklenic. Následně je zalijte vroucí vodou tak, aby bylo ovoce zcela ponořené.
Sklenice uzavřete sterilizovanými víčky, přikryjte je ručníkem a nechte 10 minut volně chladnout. Poté sklenice otevřete a přes cedník z nich vodu vylijte do rendlíku.
Poznámka: Sterilizace sklenic je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.
Vodu z třešní smíchejte s kyselinou citronovou a tekutinu vařte 2 minuty. Tekutinu poté vlijte do sklenic, které pevně uzavřete víčky. Sklenice znovu přikryjte ručníkem a nechte je volně chladnout 20–24 hodin.
Třešňový kompot bez cukru skladujte na temném a chladném místě. Po jeho otevření ovoce co nejdříve zkonzumujte a do té doby ho uchovávejte v lednici.
Poznámka: Objem jedné sklenice, použité v tomto receptu, je 700 ml.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Melissa Mir