Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Třešňový kompot bez cukru jen ze 3 ingrediencí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Třešňový kompot bez cukru jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Díky třešňovému kompotu bez cukru si můžete užívat bohatou chuť ovoce po celý rok. Je plný vitamínů a skvěle se hodí jako doplněk k hlavnímu jídlu. Navíc je dietní.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Třešně omyjte, zbavte je stopek a rovnoměrně je rozdělte do dvou sterilizovaných sklenic. Následně je zalijte vroucí vodou tak, aby bylo ovoce zcela ponořené.

2. KROK

Sklenice uzavřete sterilizovanými víčky, přikryjte je ručníkem a nechte 10 minut volně chladnout. Poté sklenice otevřete a přes cedník z nich vodu vylijte do rendlíku. 

Poznámka: Sterilizace sklenic je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.

3. KROK

Vodu z třešní smíchejte s kyselinou citronovou a tekutinu vařte 2 minuty. Tekutinu poté vlijte do sklenic, které pevně uzavřete víčky. Sklenice znovu přikryjte ručníkem a nechte je volně chladnout 20–24 hodin.

4. KROK

Třešňový kompot bez cukru skladujte na temném a chladném místě. Po jeho otevření ovoce co nejdříve zkonzumujte a do té doby ho uchovávejte v lednici. 

Poznámka: Objem jedné sklenice, použité v tomto receptu, je 700 ml.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů