Trojúhelníčky z listového těsta plněné krémem - postup přípravy
Pokud se ozvala neohlášená návštěva a vy máte jen minimum času na přípravu pohoštění, vyzkoušejte tyto trojúhelníčky z listového těsta plněné krémem. Chutnají excelentně a budete je mít hotové za pár minut.
Na trojúhelníčky
Na krém
Rolované listové těsto rozprostřete, nakrájejte pomocí rádýlka na 12 čtverců. Poté ho potřete mlékem a posypte ho vanilkovým cukrem.
Čtverce přehněte napůl, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a opět je potřete mlékem a posypte je vanilkovým cukrem.
Trojúhelníčky vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je přibližně 20 minut. Poté je vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout.
Mezitím do mísy nalijte smetanu ke šlehání a vyšlehejte ji do polotuha. Poté do ní přidejte cukr, mascarpone a citrónové aroma nebo sirup.
Krém pečlivě vyšlehejte a poté ho přendejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Vychladlé trojúhelníčky opatrně rozřízněte, aby se vytvořila kapsa.
Citrónový krém poté nastříkejte do připravených trojúhelníčků. Poté je můžete ihned servírovat. Před podáváním je můžete ještě lehce posypat moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.