Tukožroutský salát s hořčicovou zálivkou - postup přípravy
Pokud hledáte recept na výborný salát, pak rozhodně vyzkoušejte tento tukožroutský s hořčicovou zálivkou. Servírovat ho můžete samostatně nebo jako přílohu k masu.
Na salát
Na zálivku
Zelí nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké proužky. Následně ho přendejte do mísy, zasypte ho solí a cukrem. Poté ho promačkejte a nechte ho 10 minut stát.
Mrkev, okurku a jablko nastrouhejte na hrubém struhadle a přendejte je do mísy k zelí. Cibuli překrojte napůl a poté ji nakrájejte na tenká půlkolečka.
Do mísy nalijte olivový olej, přidejte do něj citrónovou šťávu, hořčici a med. Zálivku poté promíchejte a nalijte ji na salát.
Salát společně se zálivkou velmi dobře promíchejte a můžete ho servírovat. Lépe bude chutnat, když o necháte odležet alespoň 1 hodinu v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfacher Koch