Turecké zelné závitky s mletým masem - postup přípravy
Turecké zelné závitky poslouží jako dokonalý rodinný oběd či večeře. A to zvláště v momentě, kdy se chcete zasytit dobrým jídlem a zároveň moc nepřibrat. Příprava vám navíc zabere jen chvilku.
Zelí s náplní
Omáčka
Dále
Hlávku zelí omyjte a zevnitř vykrojte košťál. Mikrovlnnou troubu nastavte na 800 až 850 wattů a nechejte v ní hlávku na 15 minut. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na omáčku dejte do menší mističky rajský protlak, cukr, pepř, sůl, vodu a důkladně promíchejte.
Do jiné mísy dejte mleté maso, prolisovaný česnek, rajský protlak, sůl, černý pepř, chilli a nakrájenou cibuli. Přidejte i čerstvou petrželku pokrájenou nadrobno, změklé máslo, rýži a bulgur. Ručně vše promíchejte. Jakmile vytáhnete hlávku z mikrovlnné trouby, rozdělte ji na jednotlivé listy. Z těch vždy odstřihněte nejširší část žebra (viz video) a do malé mističky dejte dva listy přes sebe.
Naplňte je mletou směsí, zabalte a vrhněte se na další. Až budete mít všechny hotové, rozpalte na pánvi rostlinný olej. Závitky dejte smažit a poté je zalijte připravenou omáčkou, zakryjte pánev pokličkou a vařte hodinu na slabém plameni. Nakonec zasypejte petrželkou a můžete podávat, dobrou chuť!