Tvarohová pomazánka s česnekem a pažitkou - postup přípravy
Pomazánky můžete podávat jako chutnou večeři, anebo jako součást předkrmů, chlebíčků či jednohubek na slavnostním stole. Tato tvarohová s česnekem a pažitkou podle receptu od paní Romany Važanské je pro slavnostní stůl jako stvořená.
Ingredience
Tvaroh smíchejte se smetanovým sýrem, změklým máslem a smetanou a vše ručním šlehačem vyšlehejte dohladka. Směs podle chuti osolte a opepřete a přidejte pár prolisovaných stroužků česneku (anebo použijte trochu kvalitního sušeného) a ještě jednou směs důkladně prošlehejte.
Čerstvou pažitku nasekejte najemno, přihoďte ji do misky s pomazánkou a jemně ji do ní vmíchejte lžící. Hotovou pomazánku naplňte do mističek (pro úhlednější efekt ji můžete dávkovat ze zdobicího sáčku) a podávejte s čerstvým pečivem, anebo třeba s čerstvou či pečenou zeleninou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.