Tvarohové buchty s pomerančovou kůrou - postup přípravy
Tyto tvarohové buchty si zamiluje celá vaše rodina, jejich příprava trvá jen pár minut a pečení jakbysmet, což z nich dělá ideální snídaňovou pochoutku. Pomerančová kůra, která dokonale doplňuje nadýchané tvarohové těsto vám navíc provoní celou kuchyni.
Ingredience
Drobenka
Dvě celá vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Přidejte olej a pokračujte v míchání.
Z chemicky neošetřeného a omytého pomeranče ostrouhejte na jemném struhadle kůru. Strouhejte pouze oranžovou vrstvu, spodní bílá vrstva je hořká. Kůru smíchejte s vyšlehanými vejci.
Do směsi vmíchejte měkký tvaroh a pečlivě promíchejte. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a postupně vmíchávejte do směsi. Rukama vypracujte pružné hladké a zároveň nelepivé těsto.
V misce smíchejte studené máslo s cukrem a moukou. Vypracujte drobenku, ta by měla být velmi jemná.
Těsto přesuňte na pomoučenou pracovní plochu, propracujte a následně rozdělte na 16 stejných kusů. Pečlivě vyválejte jednotlivé bochánky, které skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Bochánky bohatě posypte drobenkou a pečte v troubě rozpálené na 180 °C asi 20–25 minut. Upečené bochánky by měly mít nazlátlou kůrku.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко