Tvarohové knedlíky s třešněmi - postup přípravy
Z úrody třešní lze udělat chutný oběd v podobě sladkých knedlíků. Pokud je vyrobíte z tvarohu podle receptu, který nám poskytla paní Petra Pospíchalová, zjistíte, že jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu.
Ingredience
Do zadělávací mísy dejte změklé máslo a utřete ho s cukrem. Poté přidejte všechny zbývající ingredience a vypracujte je do krásného hladkého těsta. To je okamžitě připraveno k plnění.
Vypeckujte si potřebné množství omytých třešní. Několik jich poté vždy pečlivě zabalte do kusu těsta a vytvarujte je do kulatého knedlíku. Pozor na praskliny a spojovaná místa, která pečlivě zahlaďte, aby vám ovoce během vaření z knedlíku nevypadlo.
Ve větším hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody tak, aby v něm mohly knedlíky plavat. Poté do vody dejte připravené knedlíky a vařte 5 minut. Po vyndání je můžete okamžitě servírovat. Můžete je posypat moučkovým cukrem, tvrdým strouhaným tvarohem, omastit rozpuštěným máslem a polít smetanou.