Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové koblížky obalené v cukru

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Tvarohové koblížky obalené v cukru - postup přípravy

Připravte svým blízkým tuto tradiční českou dobrotu a usmažte jim křupané tvarohové koblížky obalené v cukru podle paní Bosákové. Podávat je můžete samotné, s ovocem, avšak také s čokoládovou, karamelovou nebo vanilkovou omáčkou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Na koblížky

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce a přidejte do nich tvaroh. Poté směs pečlivě promíchejte a přisypte do ní polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.

2. KROK

Do směsi nakonec vmíchejte lžíci rumu a vypracujte hladké těsto. Do hrnce nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát.

3. KROK

Z těsta tvořte koblížky a postupně je smažte v rozpáleném oleji z obou stran do zlatova, přibližně asi 2–3 minuty.

4. KROK

Tvarohové koblížky vyjměte z oleje, přendejte je na ubrousek a nechte z nich krátce okapat přebytečný olej.

5. KROK

Do talíře nasypte cukr a ještě horké koblížky v něm pečlivě obalte. Poté je můžete ihned  servírovat.

6. KROK

Tip: Do cukru můžete přidat i mletou skořici.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů