Tvarohové koblížky obalené v cukru - postup přípravy
Připravte svým blízkým tuto tradiční českou dobrotu a usmažte jim křupané tvarohové koblížky obalené v cukru podle paní Bosákové. Podávat je můžete samotné, s ovocem, avšak také s čokoládovou, karamelovou nebo vanilkovou omáčkou.
Na koblížky
Na dokončení
Do mísy rozklepněte vejce a přidejte do nich tvaroh. Poté směs pečlivě promíchejte a přisypte do ní polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.
Do směsi nakonec vmíchejte lžíci rumu a vypracujte hladké těsto. Do hrnce nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát.
Z těsta tvořte koblížky a postupně je smažte v rozpáleném oleji z obou stran do zlatova, přibližně asi 2–3 minuty.
Tvarohové koblížky vyjměte z oleje, přendejte je na ubrousek a nechte z nich krátce okapat přebytečný olej.
Do talíře nasypte cukr a ještě horké koblížky v něm pečlivě obalte. Poté je můžete ihned servírovat.
Tip: Do cukru můžete přidat i mletou skořici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.