Tvarohové kytičky s džemem - postup přípravy
O Vánocích můžete oko své i pohledy svých hostů potěšit krásným cukrovím ve tvaru kytiček. Připravte skvělé tvarohové kytičky s džemem, které se doslova rozplývají na jazyku.
Ingredience
Do mísy vložte vejce, cukr, olej a vše zamíchejte. K této směsi přidejte tvaroh, přisypejte citronovou kůru a opět zamíchejte. Do vzniklé směsi přisypte polovinu množství mouky s kypřícím práškem do pečiva a všechny ingredience důkladně spojte.
Nyní přisypte zbytek mouky a pomocí rukou uhněťte těsto. Z těsta vyválejte tenký váleček a rozřezejte ho na stejně velké kousky o šířce přibližně 3 cm. Z každého kousku následně uválejte kuličku.
Tip: Aby vám kuličky nevysychaly, než zpracujete celé těsto, přikryjte je sáčkem.
Z každé kuličky vytvořte placku a pomocí nože do ní udělejte 6 řezů. Konec každého řezu vytvarujte prsty do špičky – vznikne vám tvar kytičky. Každou kytičku položte na plech vyložený pečicím papírem a pomocí konce rukojeti vařečky vytvořte ve středu cukroví důlek.
Do cukrářského sáčku nalijte džem a ozdobte jím střed každé tvarohové kytičky. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Po upečení nechte cukroví vychladnout a podávejte jej posypané moučkovým cukrem.
Tip: Pokud je džem příliš tekutý, přimíchejte do něj 1 lžičku škrobu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко