Tvarohové lívance - postup přípravy
Honí vás mlsná, nebo prostě jen potřebujete připravit snídani pro své potomky? V obou případech neuděláte chybu, pokud vsadíte na tvarohové palačinky. Jsou velmi jemné a doslova se rozplývají v ústech.
Ingredience
Začněte tím, že si v míse rozmícháte měkký tvaroh spolu s mlékem, vejcem a krupicovým cukrem. Poté přisypte sůl, hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujte hladké polotekuté těstíčko. V další fázi si zahřejte na pánvi slunečnicový olej a až bude rozpálený, tak na něj osmažte palačinky dozlatova z obou stran. Ty tvořte pomocí naběračky. Možné je udělat lžící i jakési lívanečky.
Usmažené tvarohové palačinky podávejte buď samotné posypané moučkovým cukrem, nebo třeba s čerstvým ovocem (borůvky, banán, jahody), s jakýmkoliv ovocným džemem, marmeládou, Nutellou a skořicovým cukrem. Hodit se bude i sladký tvaroh či kakaový Termix. Pro osvěžení lze přidat k porci kopeček zmrzliny. Přejeme vám dobrou chuť.
Pokud si budete chtít připravit třeba kakaové palačinky, můžete do těsta přidat trochu kvalitního kakaového prášku anebo rozpuštěnou hořkou čokoládu. Velmi chutné jsou pak i palačinky s mákem. Ten zakomponujte do těstíčka samozřejmě v mleté podobě dle preferencí. Kombinaci tvarohu a máku si rozhodně zamilujete. Díky výše uvedenému receptu je ostatně možné připravit i palačinky naslano. Jen uberete cukru a přidáte trochu více soli. Tvarohové placky budou senzační například s kozím sýrem a podušeným špenátem s vejci.