Tvarohové minikoblížky - postup přípravy
Pokud vás honí mlsná nebo jen potřebujete připravit něco rychlého k obědu, malé tvarohové koblížky jsou jasnou volbou. Recept na ně nám poskytla paní Aneta Mühlhandlová.
Ingredience
Do zadělávací mísy dejte všechny suroviny a velmi dobře umíchejte těsto. Mléko dávkujte opatrně, řiďte se hlavně citem. Musí ho být jen tolik, aby bylo těsto táhlé a vláčné.
Na pánev nebo do rendlíku dejte dostatečné množství oleje, koblížky v něm budou muset plavat, a dobře ho rozpalte. Lžičkou nabírejte těsto, hoďte ho do rozpáleného oleje a z obou stran opečte dozlatova.
Až koblížky vychladnou, obalte je v moučkovém cukru. Je ale možné je namočit do marmelády, čokolády nebo do Nutelly, záleží jen na vás.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.