Tvarohové nočky s jahodovým přelivem - postup přípravy
Tvarohové knedlíky s jahodami nebo jiným ovocem jsou jedním z nejklasičtějších a přitom nejrozdílnějších receptů českých domácích kuchyní. Vyzkoušejte je ve formě nočků s čerstvými jahodami podle receptu od paní Marie Audrlické.
Ingredience
Tvaroh vyklopte z vaničky do misky, vyklepněte k němu jedno vajíčko a přidejte špetku soli a tolik dětské krupičky, abyste získali vláčné a soudržné těsto.
V hrnci na sporáku přiveďte k varu vodu s trochou soli. Z tvarohového těsta odebírejte lžící kousky, které vhazujte rovnou do vroucí vody a vařte je asi 5 minut. Pokud jste pečlivější, můžete z tvarohu tvarovat koule, šištičky či třeba dlouhé válečky, které následně pokrájíte na plátky.
Nočky podávejte s čerstvými jahodami, mačkanými s cukrem a přelité trochou rozpuštěného másla, případně je na talíři dozdobte šlehačkou.
Můžete použít i jiné druhy ovoce, případně si připravte ovocný rozvar, anebo umixujte pyré, do něhož můžete kápnout i trochu mléka nebo smetany. Pokud máte naopak doma zarytého odpůrce sladkých jídel, můžete mu přelít nočky smaženou cibulkou a škvarky či posypat strouhaným sýrem nebo bryndzou.