Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové nočky s jahodovým přelivem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Tvarohové nočky s jahodovým přelivem - postup přípravy

Tvarohové knedlíky s jahodami nebo jiným ovocem jsou jedním z nejklasičtějších a přitom nejrozdílnějších receptů českých domácích kuchyní. Vyzkoušejte je ve formě nočků s čerstvými jahodami podle receptu od paní Marie Audrlické.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Tvaroh vyklopte z vaničky do misky, vyklepněte k němu jedno vajíčko a přidejte špetku soli a tolik dětské krupičky, abyste získali vláčné a soudržné těsto.

2. KROK

V hrnci na sporáku přiveďte k varu vodu s trochou soli. Z tvarohového těsta odebírejte lžící kousky, které vhazujte rovnou do vroucí vody a vařte je asi 5 minut. Pokud jste pečlivější, můžete z tvarohu tvarovat koule, šištičky či třeba dlouhé válečky, které následně pokrájíte na plátky.

3. KROK

Nočky podávejte s čerstvými jahodami, mačkanými s cukrem a přelité trochou rozpuštěného másla, případně je na talíři dozdobte šlehačkou.

4. KROK

Můžete použít i jiné druhy ovoce, případně si připravte ovocný rozvar, anebo umixujte pyré, do něhož můžete kápnout i trochu mléka nebo smetany. Pokud máte naopak doma zarytého odpůrce sladkých jídel, můžete mu přelít nočky smaženou cibulkou a škvarky či posypat strouhaným sýrem nebo bryndzou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů