Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové noky se švestkovou omáčkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Tvarohové noky se švestkovou omáčkou - postup přípravy

Okouzlete svou rodinu tvarohovými noky od paní Romany Važanské, které jsou lehké jako pírko. Doplňte je voňavou švestkovou omáčkou a ozdobte příjemně nakyslou smetanou.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Švestková omáčka

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy dejte tvaroh a důkladně ho promíchejte. Rozpusťte máslo a nechte ho lehce vychladnout. Do tvarohu přidejte špetku soli, kypřicí prášek do pečiva, vejce, mouku a vychladlé máslo.

2. KROK

Všechny ingredience důkladně promíchejte a vypracujte z nich těsto. Z těsta vytvarujte noky o požadované velikosti a vložte je do vroucí vody. Vařte je 45 minut v závislosti na tom, jak jsou veliké.

3. KROK

Švestky omyjte pod tekoucí vodou, vypeckujte a vložte je do hrnce. Přidejte vodu, doslaďte cukrem dle chuti a na mírném plameni švestky vařte do změknutí.

4. KROK
Rozvařené švestky rozmichujte tyčovým mixérem a propasírujte. V troše vody rozmíchejte solamyl a důkladně HO vmíchejte do omáčky. Dochuťte skořicí, rumem, citronovou šťávou a ještě chvíli provařte.
5. KROK

Na talíř nalijte dávku ovocné omáčky, vyskládejte na ni hotové noky a ozdobte je zakysanou smetanou a mletou skořicí. Můžete je doplnit čerstvými švestkami a snítkou máty.

6. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů