Tvarohové noky se švestkovou omáčkou - postup přípravy
Okouzlete svou rodinu tvarohovými noky od paní Romany Važanské, které jsou lehké jako pírko. Doplňte je voňavou švestkovou omáčkou a ozdobte příjemně nakyslou smetanou.
Ingredience
Švestková omáčka
Na ozdobu
Do mísy dejte tvaroh a důkladně ho promíchejte. Rozpusťte máslo a nechte ho lehce vychladnout. Do tvarohu přidejte špetku soli, kypřicí prášek do pečiva, vejce, mouku a vychladlé máslo.
Všechny ingredience důkladně promíchejte a vypracujte z nich těsto. Z těsta vytvarujte noky o požadované velikosti a vložte je do vroucí vody. Vařte je 4–5 minut v závislosti na tom, jak jsou veliké.
Švestky omyjte pod tekoucí vodou, vypeckujte a vložte je do hrnce. Přidejte vodu, doslaďte cukrem dle chuti a na mírném plameni švestky vařte do změknutí.
Na talíř nalijte dávku ovocné omáčky, vyskládejte na ni hotové noky a ozdobte je zakysanou smetanou a mletou skořicí. Můžete je doplnit čerstvými švestkami a snítkou máty.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.